Hvordan ansætter du folk i sommerferien er det helt store spørgsmål. Sommerferien er snart over os, hvilket betyder at mange naturligvis tager på ferie. Derudover søger flere virksomheder også sæsonmedarbejdere, hvilket alt sammen medfører en stigende efterspørgsel på vikarer. Derfor har vi lavet denne lille guide, som forhåbentlig kan hjælpe dig her i ferietiden, således virksomheden ikke ender med at lukke produktionen eller lignende. 

Hvornår er det bedst at kigge efter vikarer til sommerferien som virksomhed? 

Spørgsmålet er måske i stedet, hvilken type du er på udgik efter. Vi har nemlig med to typer at gøre: 

  1. sæsonmedarbejdere, eller
  2. direkte vikar for ansatte som tager på sommerferie 

Sæsonmedarbejdere

Hvis du er på udkig efter første type, kan det være, du måske skal gøre lidt ligesom Legoland og allerede starte tidligt på året. De kigger allerede efter sæsonmedarbejdere i vinteren, selvom den største mængde personer, de søger er til sommerferiejobs.

Vikarer til at tage over for ansatte, der skal på sommerferie

Er du i stedet på udgik efter vikarer og ikke så meget decideret sæsonmedarbejdere, kan det være, du skal bruge en anden tilgang. Målgruppen er dog ofte den samme: Unge mennesker som har sabbatår. Derfor er der stor efterspørgsel på dem, hvorfor det egentlig godt kan være, du skal starte din søgen efter vikarer relativt tidligt ligesom sæsonmedarbejdere? 

Forskellen er dog, at du nødvendigvis ikke kan tilbyde et job fra maj – september. Derfor kan det være en udfordring for dig at finde godt personale, da de naturligvis hellere vil have et job, hvor de ved, der er garanti for arbejde i en længere periode.

Måden du kan komme det til livs er ved at lægge fokus på, at du måske kan tilbyde en højere løn. Derudover hvis vedkommende har sabbatår, kan det være, at du kan tilbyde et job i vinterperioden, hvor sæsonjobbene ofte ikke kan være med. Du kan også fange målgruppen, som stadig går på gymnasiet, og ikke vil arbejde i læseferien. Her har de kun timer, der ikke skal udsætte dem for ekstra pres i eksamensperioden. Dette kan være en faktor, der spiller ind for nogle unge, i valget af job ved siden af skole.

Herudover kan du her få lidt inspiration til, hvad vi anbefaler unge på sabbatår, når de leder efter et job. På den måde kan det være, du nemmere kan tilpasse dine jobopslag. Husk at gøre dig umage her, de unge har mange muligheder for jobs, og de skal jo helst vælge at søge ved dig.   

Hvordan når du bedst ud til unge vikarer? 

Unge vikarer

Vi anbefaler at bruge en holistisk tilgang til tingene: 

  1. Sociale medier fungerer godt til at skabe awareness
    • både dine egne opslag, men især også
    • Facebookgrupper eksempelvis
  2. Søgemaskineoptimering er godt til at være synlig, når de søger efter specifikke jobs
  3. Betalt annoncering kan i nogle tilfælde også være oplagt
  4. Jobportaler enten på din egen hjemmeside eller hos eksterne

Benytter du alle 4 tilgange på én gang, er du sikret, at du når bredest muligt ud samt du rammer på flere forskellige niveauer og tilgange. Dermed er sandsynligheden for, du får de bedste vikarer højest. Du kan ved den betalte annoncering sætte alder, interesser, beskæftigelse osv. på, så du kun rammer og bruger penge på lige præcis dem du skal have fat i.

Findes der andre målgrupper end de unge? 

Selvom unge har sommerferie fra skole/gymnasium/universitet mm. eller måske lige fået sabbatår, så er der også mange andre aldersklasser, som af den ene eller anden grund går ledige i sommerferien. De er ofte medlem af facebook grupper til jobsøgende. Du behøver derfor ikke at opfinde den dybe tallerken, for også at få fat i dem. Hvis du når sommerferien slutter påtænker at fastansætte eller beholde vikarer i din virksomhed, kan det være smart at have nogle i den målgruppe også, da de har en anden fleksibilitet og mulighed for at arbejde flere af døgnets timer, end dem der har skole eller sabbatår med rejser osv. De ældre er en mere længerevarende arbejdskraft, hvis man ser på timer, perioder og fastansættelse. 

Rekruttering er svært, hvorfor nogle virksomheder vælger at udlicitere opgaven

Vi prøver naturligvis at hjælpe dig, vores læser, med selv at prøve at komme i gang. Omvendt ved vi også godt, det kan være svært at stå for alt selv. Lagerchefen er måske i virkeligheden den dygtigste til at rekruttere, men har ofte en lang række andre opgaver at tage sig til. Her kommer vi, som vikarbureau, ind i billedet. Ja, vi er selvfølgelig interesseret i at sælge vores ydelser, når det giver mening vel at mærke. Vores erfaring er, at når lagerchef + rekrutteringsbureau samarbejder, giver det typisk det allerbedste resultat.

Derfor er du mere end velkommen til at tage fat i os, hvis du har et spørgsmål. Ganske uforpligtende. Vores mission er i hvert fald at rådgive om fleksibel arbejdskraft i en omskiftelig verden. 

Bliv ringet op eller kontaktet